Universitetsutbildning

Plugga politik och jämställdhet

Ett väldigt viktigt ämne i världen idag är politik och något som blir mer och mer uppmärksammat är just jämställdhet. Det krävs mycket av våra politiker för att det verkligen ska bli en förändring i den kulturen som råder just nu. Och även om Sverige ses som ett väldigt framgångsrikt land när det kommer till att se till att samhället är jämställt så är det inte helt 100 % klart och perfekt än. Därför är det väldigt viktigt att unga som kommer ut på arbetsmarknaden fortsätter det här arbetet, oavsett om man jobbar på ekonomikoll.com eller som politiker. Och i framtiden kanske vårt land kommer ses som ett exempel på hur bra det fungerar och hur allas jobb och liv har lika värden, oberoende av vilket kön man har.

Me too-kampanjen gjorde stor skillnad

Under hösten 2017 drog en våg av hashtaggar fram på sociala medier och det är nog få som har lyckats undgå detta. #Metoo skulle visa kvinnor att de inte var ensamma med att ha blivit utsatta för sexuellt våld eller övergrepp på något sätt och det här blev viralt väldigt snabbt. Även om inte alla vågar komma ut med den här informationen så var det väldigt många som fann stöd i den här rörelsen. Idag är det dock en del kvinnor som blivit åtalade då de har nämnt namnen på männen som har utfört någon form av övergrepp på dem. En av dem är Cissi Wallin som just nu riskerar att bli dömd för förtal vilket vore väldigt sorgligt. Det handlar ändå om att kvinnor måste våga berätta vad de har blivit utsatta för och sluta skuldbelägga sig själva.

Aldrig glömma var vi kommer ifrån

Även om arbetet går framåt så måste vi alltid minnas hur det en gång har varit. Det är självklart viktigt att man inte grottar ner sig i det som en gång varit och som numera är historia, men om man inte kommer ihåg hur det var förr så kanske man faller tillbaka i gamla mönster igen, och det är väldigt tragiskt om det skulle hända i ett land som Sverige som har kommit så långt i den här utvecklingen. Och även om Sverige ligger i framkant när det kommer till jämställdhet i världen så är det fortfarande vissa arbetsplatser som väljer att ge högre lön åt män av någon anledning.

Man kan inte göra allt, men alla kan göra något

Det är viktigt att man finns som stöd för de kvinnor som kommer ut och berättar om vad de har varit med om. Och även om en person inte kan förändra världen så kan vi tillsammans åstadkomma en stor förändring om vi står enade och hjälper varandra.

ashe