Utbildning i musik

Studera utomlands

USA, England och Australien

Det finns branschutbildningar i bland annat USA, England och Australien som ger dig en god musikalisk grund att stå på, samtidigt som du kan utveckla internationella kontakter inom musik- och nöjesbranschen.

Med en utbildning från något av dessa tre länder kommer du att kunna arbeta som sångare, gitarrist, basist, singer-songwriter, tour management, dj mm. Det finns även mer nischade utbildningar; musikproduktion, ljudteknik och musikjournalism. Till många av dessa skolor kommer etablerade artister och musiker för att gästföreläsa och/eller undervisa och det finns ofta förstklassig utrustning.

I London finns några av världens mest populära utbildningar inom performing arts, musik mm. Skolorna är generellt sett moderna, med teknik och utbud som ligger i framkant och nära branschen. I London kan du studera bland annat international business management, design, media och musik.

I Australien har man på ett mycket målinriktat sätt gjort stora satsningar på att bli ett av världens mest eftertraktade studieländer. De flesta universitet erbjuder internationella studentcenter där du kan få all tänkbar support. Det finns heller inga krångliga visumregler.

I Australien kan du b.l.a studera multimedia, film, TV och musik. Här erbjuds hög utbildningskvalitet, stor variation och bredd av internationellt erkända kurser och utbildningar samt ett klimat som möjliggör en avslappnad och skön livsstil.

ashe